Je příjemné to udělat o polední přestávce v Berlíně

yiznodi

Administrator
Staff member
to je ta věc. Dostaňte se brzy, protože se pokoušíte zúčastnit některé z akcí v létě. Z bezpečnostních důvodů je počet návštěvníků obědových koncertů omezen na 1500.

Panoramatický výhled na Berlín

Jméno, které si musíte zapamatovat, je Dörferblick. Je vysoká přes 85 metrů a my Berlíňané bychom jí mohli říkat hora, ale ve skutečnosti jí není. Dörferblick je vyroben z trosek z minulých berlínských válek. Po druhé světové válce bylo město zasypáno sutinami a kusy betonu. Jak je čistíte? Kde bereš všechen ten nepořádek? Kam to říkáš Dörferblick byl jednou z odpovědí. Hory trosek jsou tady v Německu opravdu běžné, tak běžné, že mají dokonce jméno Trümmerberg. Dörferblick začal v roce 1958, ale po postavení berlínské zdi se dostal do dnešní podoby. Zkontrolujte předpověď; jít za jasného dne.

Cestování časem ve východním Berlíně

Východní Berlín má mnoho skvělých míst, která vás vrátí do doby studené války. Dva z mých oblíbených jsou Karl Marx Allee a Leipzigerstrasse. Projít se oběma ulicemi je jako vrátit se do 70. a 80. let v Berlíně. Karl Marx Allee je známý jako Stalinova koupelna, protože architektura je obložena dlaždicemi stejně jako vaše koupelna. Jeďte tramvají U5 nebo východní stranou a ponořte se zdarma do historie. Projděte se po ikonických místech používaných na filmových scénách, jako jsou Lives of Others a Goodbye Lenin on the Way Follow The Spree, na dlouhou procházku z Elsenbrücke k televizní věži. To uvidíte na obzoru. Zaznamenáte scény z Run Lola Run a nové série Sense8.

Německá strážní věž

Toto je jedno z těch míst, kde je přímo před vámi, ale pokud nevíte, kde je, nikdy ho nenajdete. Je to jedno z posledních historických míst zpřístupněných veřejnosti ve městě. Tato strážní věž původně stála mezi Braniborskou bránou a náměstím Leipziger Platz a byla základnou pro pohraniční stráže, kteří dohlíželi na oblast v bývalém ministerském shromáždění. V roce 2001 byla strážní věž přesunuta na své současné místo poblíž Stresemannstrabe na Potsdamer Platz a je jedinou dochovanou strážní věží svého druhu. Za 3,5 eura vám průvodce poskytne úplný historický přehled a můžete vylézt na vrchol a vyzkoušet si život jako pohraničník.

Centrum Dong Xuan

Centrála Dong Xuan je jedinečný asijský trh. Je plná zdánlivě nekonečných šílených produktů. Východní Berlín je centrem asijské komunity. Nenavštěvujte ji bez velké nákupní tašky nebo batohu. I když nemáte v plánu utrácet peníze za podivné a nepotřebné věci, zaplatíte.

Garten der Welt

Garten der Welt v Marzahn má 21 hektarů půdy s devíti regionálními zahradami, z nichž každá představuje historii a kulturu země. Čína, Maroko, Japonsko, Bali a Korea jsou jen některé z národností zastoupených prostřednictvím terénních úprav. Kromě všech národních zahrad jsou v parku zahrady věnované náboženstvím, jako je křesťanství, a tropická zahrada plná rostlin, které najdete pouze v Jižní Americe nebo jihovýchodní Asii. Návštěvnost parku každým rokem stoupá a není to místo, které by si užily masy. Než se přestěhujete, nezapomeňte to zkontrolovat. Jednou ročně se zde koná den rozkvetlých třešní. Podívejte se do jejich kalendáře, kdy to bude, je to úžasné.

Osm berlínských větrných mlýnů

Věděli jste, že kolem Berlína funguje osm větrných mlýnů? Můj oblíbený je Britzer Muhle. Toto úžasné místo jsme objevili zcela neúmyslně, když náš tým jel na kole na dlouhou cestu do Braniborska. Když jsem byl v Buckower Damm, koutkem oka jsem zahlédl tuhle podivně tvarovanou věc a musel jsem zastavit kolo. Z dálky jsem viděl Britzer Muhle a po rychlém vyhledávání Googlem jsem zjistil, že v Berlíně je dalších sedm větrných mlýnů. Některé z větrných mlýnů jsou mnohem blíže centru města a jeden je opravdu blízko Garten der Welt. Britzer Muhle je otevřena pro prohlídky v pátek a neděli od 11:00 do 16:00.

Back